esmaspäev, 21. veebruar 2011

Aitab seebitamisest, nüüd kreemitan ka :)

Olen üsna pikka aega tahtnud teha ise kreemi. Seep on selge, huulepalsam ja vannipall ka... need ju lihtsad... Aga kreemi polnud siiani veel ise proovinud. Julguse kogumiseks käisin enne Hobipunktis vaatamas kuidas asjatundjad seda teevad, seekord olis siis asjatundjaks Terje. Kuna sealt sai kaasa ka kreeminäidise, ei olnud põhjust kohe ise kreemi tegema hakata, kuna kreem ei sisalda peale e-vitamiini mingeid säilitusaineid, ei saa seda palju korraga teha.
Igastahes, nüüd siis on see tehtud. Kuna meil külm veel jätkub, tegin kreemi talvise. Panin sinna sisse mango-ja sheavõid, vaarikaseemne õli, kaeraproteiini ning e-vitamiini ja muidugi vett. Kaeraproteiin peaks tegema naha pehmeks ja siidiseks. Vaarikaseemne õli plussiks on E ja A vitamiini rikkus ning kaitseb vabade radikaalide ja päikese halva mõju eest. Et kreemist saaks kreem lisasin emulgaatorit. Kokku keerasin 100 g kreemi, kuid kreemi tuli 125 ml, mille panin siis kahte õhukindlasse pumbaga pudelisse ja ülejäägi topsikusse. Üks purk leiab homme õnneliku omaniku minu õe näol... :)

Natuke kudemist :)

Kuna mul nädalavahetusel tööd teha ei lasta, aga näpud peavad kogaeg midagi tegema siis otsustasin järgi teha Helena pesast leitud bareti :). Kuna algne mütsi omanik oli nii lahke ning jagas oma tarkusi, polnud seda eriline kunst järgi teha :) Aitäh talle!
Minu mütsike näeb välja siis selline.

reede, 4. veebruar 2011

Kaneeliseep

Leidsin Kameelia seebid blogist nii ilusat värvi seebi, et ma kohe pidin neile kirjutama ja küsima, et mis asi annab sellele seebile imelise värvi... et kas tõesti kaneel? Tuli välja, et mu eeldus pidas paika ning sain vastuseks, et just kaneel annab selle varvi :) Pidin proovima. Proovisin.
Seekord kasutasin siis esimest korda seebi kalkuleerimiseks kalkulaatorit.

Seebi sisaldus: kookos- ja palmirasv, oliiviõli, kastoor- ja magusa mandli õli. Värvi annab kaneel ning tilkadeks kasutasin ära oma viimase mangopulbri. Ehk nüüd saavutan selle mida ammu proovinud olen - ilusa värvi ning tilgad selle sees.... Lõhnaga on aga mul imelikud lood. Ma nii väga tahtsin panna sisse ja panin ka magusa apelsini eeterliku õli ning natuke tsitronella eeterliku õlli. Magusat apelsin ikka panin, aga lõhna nagu poleksi :( Ma ei tea kuidas on võimalik apeslini lõhnalist seepi teha kui seda tunda ei jää!?! Ja loomulikult ei tulnud mul ka nii ilusat värvi :)






"Rock"ime täiega.... õlleseep

No kaua võib töö teha ja tube koristada ja süüa teha... eriti kui mingit kasu sellest pole...katus sõidab ju nii minema... seega tuleb jälle ravida närve... ja teha natuke seepi :)

Seekord võtsin ette siis väheke mehisema teo ja tegin midagi meestele... mul ju neid tuba täis :) Ehk on see just vahend millega võidelda gripi vastu... näiteks käsi pestes... :)

Õlleseebi koostises peale õlle on palmi - ja kookosrasv, mesilasvaha, et koostis oleks mehelikult tugevam. Loomulikult ka oliiviõli, natuke kastoorõli ning kohati natuke surnumere muda. Täpselt kohati. Sest tahtsin teha ilusat siiruviirulist, aga miskine asi ajas massi nii ruttu seebiks, et tulemus pole päris see mis ma ettekujutasin enne tegema hakkamist. Aga noh, egas siis sellepärast käed pesemata jää....

Kui seebi pakendist välja võtsin, nägi see välja nagu küünal.



















Siiruviiruline tuli seep siis täpselt nii palju.















Pilt sai tehtud lapse soovil, kes palus, et teeksin pilti ka kolmnurkadest. Ja mis mul saab olla lapse soovi vastu. Ja siin siis ootab seep kaaslast kaneeliseebi näol, et minna kuivama :)