laupäev, 26. november 2011

Kuukinga süda

Ühel ilusal päeval avastasin oma kuukinga südamest liblika. Ma ei teagi, kas ta sättis sinna ennast magama või puhkas niisama jalga. Ei saanud kohe pildistamata jätta ning panen ka siia üles. Kusjuures see oli see sama kuuking mis kingiti mulle kunagi rahalillena :) Ilusad õied :)

Kummeli ja saialille seep

Ammu-ammu olen plaaninud, et teen kummeli ja saialille seepi. Ja tegingi. Alustuseks tegin korraliku tõmmise kummelist ja saialillest, mida siis vee asemel kasutasin. Saialille panin ka seebi sisse.
Kummeli ja saialille seep
Põhikoostisse kuulub kookose- ja palmirasv, sheavõi, mesilasvaha, nisuiduõli, mis on väga kõrge E-vitamiini sisaldusega, lisaks A- ja D- vitamiin ja veel palju muud head ja paremat. Nisuiduõli aitab leevendada nahaärritusi, sealhulgas siis kuivust ja lõhenemist. Lisaks eelnimetatutele on ka seebis kastoor- ja oliiviõli. Seebi sisse on segatud mango- ja jogurtipulbrit ning valget savi. Lõhnaks tahaks nii mangot lisada, aga mida pole on mano lõhn... seega lisasin nii sidrunheina- ja lavendli aroomiõli.
Seebi värv on selline kollakas teest ja mango- ning  jogurtipulbrist.

Maasika-mooniseemne seep

Mõtlesin, et teen kitsepiima tropicanat, aga välja tuli maasikapulbri seep mooniseemnetega :) Lisaks maasikapulbri lõhnale annab lõhnabuketile tooni kookose aroomiõli.
Seekord lootsin, et maasika pulber annab ilusat tooni, kuid võta näpust.. seebikivi tegi oma töö ja seebimass muutus täiesti mürgiroheliseks.... seega lisasin ka punast seebivärvi, et päästa mis päästa annab. Eriti punane seep siiski ei jäänud. Kaldun arvama, et värvi "rikkus" ära kitsepiima pulber, mis reageeris kuuma seebikiviga.
Koostisse kuulub palmi- ja kookoserasv, magusa mandli-, oliivi- ja kastoorõli.
Maasika-mooniseemne seep
Lisaks peitsin seebisisse veel kitsepiima pulbrit.

Müts ja sall

No natuke suuremad asju koon ka :)
Maiele

Sokid ja müts Joonasele

Kuigi blogis on olnud väga pikalt paus, ei ole ma ausalt nii pikalt käed süles istunud. Natuke sai nokitsetud siin ja natuke sai nokitsetud sealt.... Selle tulemuseks valmisid koolikaaslase lapsele nii müts kui ka sokid... Üks nunnu tuukrimüts valmis ka, aga sellest ei taibanud pilti teha :)

Joonasele

Seebihooaeg algas värske piparmündi seebiga

Tegelikult juba algaski, aga ei ole aega olnud üles panna oma tegemisi.
Minu esimeseks seebiks sellel hooajal sai piparmündiga romantiline seep
shea-võiga. Lisaks shea-võile sai seep oma koostissesse kookos- ja palmirasva,
oliivi- ning kastoorõli. Lõhnaks siis piparmündi eeterlik õli.Värvi ja tekstuuri annab
kollane ning roheline argiletz savi.
Seep sai valmistatud 29. oktoober ning kohe peaks olema valmis kasutamiseks :)

Piparmündi seep