reede, 8. aprill 2011

Nostalgiline maasikaseep

Mäletate veel lapsepõlvest maasikaseepi? Teie mäletate, aga mul on :) Minu seebid saavad kuulsaks.... :) Raamatukogus... Selleks ei pea mina midagi tegema, ainult seepe... Kõike korraldab üks minu kallis koolikaaslane. Korra küsisin, et mis seepi veel võiks teha.... ning tema vastusest lähtudes nüüd seep valmis saigi. Toime poolest on seep niisutav. Lisaks kookose- ja palmirasvale, oliivi- ja aprikoosituumaõlile, sisaldab ka kakaovõid. Et oleks ikka tõeline maasikas, andsin värvi punase seebi värviga ning lehed oma värvi rohelise kroom-oksiidiga.

pühapäev, 3. aprill 2011

Tükike kooki

..... enne ärkamist ... pakun tükikese kohvikooki :) Seekordne seep on valmistatud sama retsepti järgi mis siiru-viiruline šokolaadiseepki. Sisaldab kakaovõid, kookosrasva, mesilasvaha, avokaado -ja oliiviõli. Lõhna annab kohviaroom ja värvi saab annatopulbrist. Et ära kasutada oma esimese isetehtud seebi viimane tükk, riivisin selle ning kaunistasin sellega seebi.

laupäev, 2. aprill 2011

Antiseptiline seep

Seebikoostises on seekord kurgirohuseemne - ja magusa mandli õli. Kurgirohuseemne õli taastab naha elastsuse ja toidab tundlikku nahka. Magusa mandli õli pehmendab ja toidab, leevendades samuti nahaärritusi, põletikke ja ekseeme. Peale kasulike õlide on seebis veel palmi- ja kookosrasv ning oliiviõli. Lõhnastatud on seep veidikese sidrunheina eeterliku õliga ning laimi-mandariini-basiiliku aroomiõliga. Seekord proovisin nö mittelooduslikku seebivärvimise viisi. Lisasin osale massist sinist ultramariini ning segasin kaks värvi kokku.