neljapäev, 10. märts 2011

Kooriv seep 2

Jagajale jäävad näpud...
Kuna ma eelmisest koorivast seebist ise tükki ei saanud, tegin uue.

Kui eelmine kord oli seep kuumprotsessi meetodil valmistatud, siis seekord tegin oma lemmikut - külmprotsessi meetodit. Ootama peab küll kauem, aga tulemus on minu meelest ilusam ja parem.
Panin seebi sisse avokaado-ja kastoorõli, et niisutaks ja vahutaks. Ka kookos-ja palmirasv on esindatud ning ka kakaovõi. Et seep liiga kiirelt pestes ei sulaks, lisasin natuke mesilasvaha, mis hoiab seebi kõvemana. Peale kohvipuru panin lisandiks veel ka kitsepiimapulbrit ning kollast argiletzi savi.

Lõhnaks on natuke eukalüpti ja sidrunheina, kuigi minu meelest on olemas täiesti ka kohvile omane kohviaroom, mis tuleb pulbrist.

kolmapäev, 9. märts 2011

Kreemitamist jätkub

Sede kuidas kreemist atraktiivset pilti teha, ma veel välja mõelnud ei ole. Mis sellest topsist ikka pildistada nii väga. Koostis oli aga juba kevadisem ja kreemisem. Mis peamine, isegi õhukindlast pumbaga purgist tuleb välja. Eelmine kreem hästi ei tulnud, oli vist liiga toitev ja paks.
Lõhn sai natuke liiga intensiivne (lisasin sidrunheina lõhna, sai vist palju), seega läheb keha- ja jalakreemiks ning näole hakkan tegema kohe uut - seekord siis ilma igasuguse lõhnata.

Kuna nüüd olen juba saanud proovida oma tehtud kreemi, pean ütlema, et vahe on ikka sees küll. Varasemad kreemid lihtsalt ei andnud effekti.

Kuni välja mõtlen, kuidas teha pilti kreemist, panen üles ikka topsiku pildi törtsu kreemiga :)

Kitsepiima tropicana :)

Naistepäev! Mitte midagi asjalikku teha ei taha. Kuidagi väsinud ka veel nädalavahetusest ning otsustasin, et teen kreemi ja seepi. Tahtsin teha ilusa, õrna ja naiseliku seebi :) Plaanisin teha punase seebi, millele värvi annaks punane argiletzi savi ning ühtlasi ka kergelt kooriks. Kõike muud peaks seep olema, aga kas ka punane :)))
Et seep oleks toitvam, lisasin kitsepiimapulbrit. Peale pulbriliste on seebis veel oliivi- ja kastoorõli, magusa mandli õli ning kookos- ja palmirasv. Pisikese tükikese sheavõid panin ka :)

Välimusest niipalju, et tahtsin teha ringe... selliseid nagu šokolaadiseebil... aga nagu näha ei tulnud välja. Kuna läks kiireks, valasin lihtsalt sassi ja välja tuli marmor. Lõhnabukett on troopiline nagu pealkirigi ülteb.