esmaspäev, 24. jaanuar 2011

Kergelt sidrunheinane piparmündiseep

Ma satun tsüklisse... õnneks on see seebitsükkel ning kui nendega muud teha ei saa, siis kinkida kõlbab ikka :)
Eelmise seebi jutujätkuks tahaks öelda, et seekord oli seepi väga hea lõigata, aga seisis enne lõikamist ka poole vähem :)
Seepi tegin esimest korda keeksivormis. Küpsetuspaber oli ilusti all ja puha, aga tefloni võttis ikkagi lahti :) Seega nüüd mul ongi püsiv seebitegemise vorm olemas :))

Seekord piparmündiseep. Lihtsalt.

Seebi koostises oliivi,- avokaado- ja kastoorõli, kookos- ja palmirasv. Värvi annab roheline Argiletz savi ja kollase eest vastutab mangopulber.
Kuna piparmündi eeterlikõli on tugeva aroomiga, otsustasin lisada ka natuke sidrunheina, tundub, et tasus ära :) Lõhn on kargelt kevadine :)
Seep on olemuselt kergelt kooriv ja ergutav tänu savis leiduvatele mineraalidele ning piparmündile.

pühapäev, 23. jaanuar 2011

Šokolaadiseep

Blogi järgi võiks öelda, et olen olnud täiesti tegevusetu... kuid päris nii see olnud pole. Olen käinud koolis, teinud arvestusi ning muidugi ka tööd on saanud hirmsasti vihtuda. Natuke on edenenud ka uus Haapsalu sall, aga seda siis üsna nirult... nii igav muster, aga lõnga värv on ilus :)

Nüüd siis seebist.
Suur huvi oli proovida kuidas on piimaga seepi valmistada. Otsisingi siis raamatust "Lihtne seebitegu" retsepti kus sees on piim, natuke kogusin ennast ja läks lahti. Ettevalmistusi hakkasin tegema juba eelmise nädalal (enda kogumine venis natuke pikale), kuna piim on tarvis külmutada. Mitte, et piim nädal aega külmuks, aga lihtsalt ei jõudnud enne :)

Midagi rasket selles piima segamisest seebikivi pole, lihtsalt natuke teistmoodi.
Seebi sisse läks veel peale piima, kookosrasva, kakao ja - sheavõid, natike kastoorõli, päris šokolaadi ja kakaopulbrit. Šokolaadilõhnale lisaks panin veel tumeda šokolaadi aroomiõli.

Kui seebi eile kokku segasin, jäi seep suhteliselt hele. Minu meelest välja näeb see rohkem kakao kui šokolaad. Vahutas küll imeliselt, aga lahti oli paha lõigata, servad murenesid. Ma ei teagi nüüd kas see võis olla sellest, et lahtilõikamine jäi hilja peale või oli asi koostises või lõikasin hoopis liiga vara :)

Välja näeb siis selline.